18 Mayıs 2014 Pazar

5. KK Blog Tur: Cadıların Keşfi- Deborah Harkness


Bildiğiniz üzere 5. blog turumuzu Soma'da yaşanan facia nedeniyle ertelemiştik. Bugün ikinci gün ve ben postuma başlamadan önce Soma'da ölen işçilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Orada yaşananlar milletimiz için çok zordu. Kalbim sizlerle..
Ve bu konuda gösterdikleri anlayış için Pegasus Yayınevine'de teşekkürlerimi iletiyorum.

Kısa bir yorumun ardından, ön okumayı sizinle paylaşacağım. İyi okumalar :) 



Kitap Tanıtımı:

Kitabın adı: Cadıların Keşfi
Yazar: Deborah Harkness
Seri: Ruhlar Üçlemesi (All Souls Trilogy) #1
Goodreads puanı: 3.98/5

Olağanüstü güçlere sahip bir cadı, imkânsızlıklara direnen yasak bir aşk ve her şeyi başlatan gizemli bir elyazması.

Oxford'un Bodleian Kütüphanesi'ndeki kitap raflarının arasında araştırma yapan genç akademisyen Diana Bishop, tesadüfen simyacılıkla ilgili eski bir elyazması bulur. Köklü ve seçkin bir cadı ailesinden gelen Diana'nın yaptığı bu keşif yeraltında doğaüstü bir karışıklığa sebep olarak iblis, cadı ve vampirlerin kısa sürede kütüphaneye doluşmasına yol açar. Diana, yüzyıllardır aranan bir hazine keşfetmiştir ve her şeyi yoluna koyabilecek tek kişi de yine kendisidir. Bu zorlu mücadelede en büyük destekçisi ise onu hiç yalnız bırakmayan, her türlü fedakârlığı göze alıp kendi soyunun karşısında duran meslektaşı, vampir Matthew olacaktır.
 
 *                      *                          *                           *                        *                                               
Diana Bishop, bir cadı. Hemde güçlü bir soya sahip olan bir cadı. Ama ailesine olanlar yüzünden, büyüyü bırakıyor ve bilimin yolunu seçme kararı alıyor. Ve bunda bir yere kadar da başarılı oluyor ancak simya araştırması sırasında incelediği el yazmalarından biri -Ashmole 782- başına bir sürü iblis, cadı ve vampirin toplanmasına yol açınca ortalık karışıyor. Ha, evet bir de onu korumak isteyen vampir Matthew Clairmont var.

Diana, zamanla güçlerinin farkına varırken aynı zamanda teyzesinin uyarılarına aldırmayarak vampir Matthew'la yakınlaşıyor. Tabii, kurgu bu kadarla da kalmıyor. 

Konu spoilersız haliyle böyle, biraz yorum yapmam gerekirse kitap gizemlerle dolu. Bunlar yavaş yavaş çözülüyor ve kitap okudukça hız kazanıyor. İlk 250 sayfada karakterleri tanıyoruz, bu kısımlarda daha çok Matthew ve Diana'nın ilişkisine odaklanılmış. Daha sonra asıl olaylar başlıyor.

Vampirler, iblisler, cadılar ve insanlar. Yazar dünyasında bunları iyi bir şekilde harmanlamış. Ayrıca Matthew'in geçmişi merak uyandırıcıydı. Herkesin neden Ashmole 782'yi istediği ve bu el yazmasının gerçekte ne olduğu da okurken kafamı kurcalayan sorulardandı. 

Peki, pek haz etmediğim yerleri de var mıydı? Vardı. Özellikle kitabın biraz fazla uzun olduğu, puntosunun da küçük olduğunu belirtmeden geçemeyeceğim. Betimlemeler fazlaydı ve bu ilk 250 sayfada bazen yer yer sıkılmama neden oldu ama pes etmeyin ve okumaya devam edin. 

Son olarak kitabın kapağının ve sırtının çok hoşuma gittiğini söylemeliyim. Pegasus Yayınlarını bu konuda tebrik ediyorum. Cadıların Keşfi'nin oldukça hoş bir tasarımı vardı.

Bu turluk da benden bu kadar! :D Ön okuma aşağıda, yarışmaya katılmayı da unutmayın, haa. 3 tane Cadıların Keşfi veriyoruz. İyi şanslar! - ya da 'Şans sonsuza dek sizinle olsun' mu demeliydim? :P 


ÖN OKUMA: 




3 TANE CADILARIN KEŞFİ VERİYORUZ! ^^




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder