22 Haziran 2014 Pazar

Kitap Yorumu: Koruyucu- Cynthia Hand

Orjinal adı: Unearthly
Türkçe edisyon: Koruyucu
Yazar: Cynthia Hand
Seri: Unearthly #1
Tür: Genç-yetişkin, Paranormal, Fantasy, Romance
Goodreads puanı: 4.13/5

Cynthia Hand'in yeni serisinin ilk kitabı olan Koruyucu, Bir koruyucu melek olan Clara'nın kurallara uymakla kalbinin sesini dinlemek arasında kalışını anlatan bir aşk ve kader hikayesi.







Yaz geldi ama ben hala kitap okumamakta diretiyorum. Bu yüzden yorum da yazamıyorum. Neyse hazır bilgisayara geçmişken içimden Koruyucu yorumunu yazmak gelince bende 'Neden olmasın?' dedim. Hadi başlayalım. 

Clara, annesinin bir Dimitrius (yarı melek) ve kendisinin de bir Quartarius (çeyrek melek) olduğunu yeni öğrendi. Her koruyucu meleğin dünyaya gelişinde bir sebep var ve zamanı geldiğinde bütün melekler görevlerini yapmak zorundalar. Clara'da görevini bir vizyonla öğreniyor. Bu vizyonda bir orman yangını ve tam ortasında duran bir çocuk var. Bu yüzden Clara ailesiyle birlikte, vizyonundaki çocuğu bulmak için taşınıyorlar.

Koruyucu meleklerin çeşitli güçleri var. İstedikleri zaman ortaya çıkan kanatları sayesinde uçabiliyorlar. Dünya üzerindeki bütün dilleri konuşabiliyor ve insanlardan daha hızlı öğreniyorlar. Fiziksel olarak da daha güçlüler. 

Karakterlerden bahsedersem, Clara kötü bir ana karakter değildi. Bazen bir oraya bir buraya kayması hoşuma gitmedi ama daha kötülerini de görmüştüm. Bir şeyler yapmak için çabalıyor. Böyle devam.

Christian, nam-ı diğer vizyondaki çocuk ile Clara'nın okulunda tanışıyoruz. Popüler bir tip ve doğal olarak okulun en popüler kızıyla çıkıyor. (Cidden bıkmadınız mı artık şundan? :D) Kendisini pek beğendiğim söylenemez ama sonunda hakkında ortaya çıkan bir şey var ki hele, off baya şaşırdım diyebilirim. 

Veeee sırada favorim geliyor. Tucker. TUCKER. TUCKER. 

Çocuğu bütün kitap boyunca bayılarak okudum. Yine Clara'nın okulunda görüyoruz onu. Ayrıca kızımızın arkadaşı Wendy'nin ikiz kardeşi olmakla birlikte bir kovboy. Evet doğru okudunuz. Tuck'ı okurken içimdeki o hep kovboy olmak isteyen kız baya heyecanlandı. Clara'yla başta sürekli laf dalaşı yapıyorlar ama sonunda, sonunda.. neyse demek istediğim kesinlikle serideki favori karakterim oldu. 

Genel bir yorum yaparsam şu ana kadar okuduğum melek kitaplarından -aynı Meleğin Düşüşü gibi- farklıydı. En beğendiğim değildi. Sıkıldığım yerler oldu. Ama anlattığı konu biraz daha değişikti. İçinde bir çok gizli saklı bulundurmakla birlikte devam kitaplarında da ne olacağını merak ediyorsunuz. Serinin 3 kitabı da DEX'ten çıktı. Bende ilk ikisi var. Arayı çok açmadan ikincisini de okuyup yorumlamak istiyorum. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder